+36307739634 hello@gulyasgabor.hu

Storytelling – Kreatív írás

Az írás alapjai

Regény, novella, elbeszélés.

Keltsd életre a történeteidet!

     Modulok

Vizuális kártyák

Speciális technikák a teljes írásod felvázolására. A regény szerkezete, keretrendszere. Új módszertan, amelyet át is adok.

Írásfolyam

Hogyan lesz a történetből a cselekmény-szálakon keresztül novella vagy regény.

Idősíkok

Megtervezzük a történet szálait, idősíkjait, fő- és alfolyamatait.

Hősök és karakterek

Megtervezzük a történet szereplőit, jellemét és kapcsolatukat.

A lényeg: hogyan válhatsz íróvá

Ez egy egyéni, személyre szabható program, amely egy konzultációval kezdődik, akkor, amikor úgy érzed, hogy készen állsz az indulásra. Ezt követően minden héten azonos időpontban érkezik egy ppt formátumu elméleti anyag, valamint ennek a végén egy leckét, feladatot is küldök. A feladatot írásban értékelem és javítom is, a különösen jó és a javítandó szövegrészek kiemelésével. A feladat minden héten egy rövidebb terjedelmű írás,  novella vagy elbeszélés, meghatározott témában és formában.

A programod végére rendelkezel novellákkal, vagy elbeszélésekkel, vagy akár egy későbbi bejegyzésű blogsorozattal.

Megtanítom, hogyan kell bánnod a szavakkal, és hogyan kell felhasználni a fantáziád valamennyi részletét egy igazán emlékezetes történet megírásához.

Az írás olyan művészet, ami mindenki számára elérhető. Egy különleges és hatásos történet, az ötletek és cselekmények összegyűjtésével kezdődik. Ehhez egy speciális és különleges sztoriváz technikát mutatok be. Ezekből a darabokból kezdjük el kialakítani saját személyes elbeszélésünket és meggyőző, egyedi történeteket alakítunk ki. Több mint tizenöt éves tapasztalattal rendelkezem írásban és oktatásban egyaránt. Ezen a tanfolyamon megmutatom, hogyan merülhetsz el a saját kreatív fantáziád világában, hogy megtaláld mindazt, amire szükséged lehet ahhoz, hogy termékeny íróvá válj. Nem számít milyen tapasztalatod, vagy gyakorlatod van ebben a témában. Ha igazán fontos neked, akkor remek íróvá válhatsz.

Nagyon gyakorlatias sorozatban tanítom meg az írás minden lényeges elemét, amelynek célja, hogy élesebbé tegyem a kialakuló írói hangodat. Már a kurzus során közösen lekezdjük írni az első saját írói darabodat, amelyet egy általad kiválasztott témából valósítjuk meg.

Bővebben a programodról

Elmondom, miért lettem író, és hogyan alakították a saját személyes élményeim és az életemben élő emberek a történeteim írását. Megosztom veled, hogy miért írok és milyen könyvek alakítottak a pályámon. Megmutatom, hogy milyen legyen az írói környezeted, milyen eszközök szükségesek feltétlenül, valamint az írással kapcsolatos idő megtervezéséről is beszélek.

A második részben egy általános írói gyakorlatot mutatok be, amely egy adott nyugalmi helyzetből, konfliktusokon keresztül vezet el a megoldáshoz. Gyakorlati és saját írás-példán keresztül mutatom be a technikát, amelyet be is gyakorlunk egy saját írásodon keresztül.

Ezután ismerkedjen meg az elbeszélési lehetőségekkel (narráció), amelyek történetek írása során rendelkezésünkre állnak. Hogyan fokozhatjuk az írásunkat a különböző elbeszélő technikák váltogatásával? Mikor melyiket érdemes használni? Megtanulod, hogyan kell írni a környezet megfigyelésével, kiindulópontként az itt és most felhasználásával.

Megbeszéljük a rendelkezésére álló különböző nézőpontokat és perspektívákat, és meghatározzuk a megfelelőt az írott történetedhez. Ezután kezdjük el a vázlatot szavakkal, hogy művészi alkotásként közelítsd meg történetedet. Megmutatom, hogyan használhatod a nagyszerű irodalmi műveket inspirációként, és hogyan ismerheted meg az írásban szereplő formákat, visszhangokat és ismétléseket.

Mélyebben belemerülünk a történet részleteibe. Hogyan lesz a történetedből egy cselekménysorozat, amely vonzó és érdekes az olvasó számára, akinek persze feladata is van a műved elolvasásakor. Beszélünk a szavak, a szókincs és a szinonimák szerepéről.

Miután elkészítettük az első vázlatot, bemutatok néhány technikát a végső történet kialakításához. Hogyan kell szerkeszteni és átírni a munkádat, és hogyan lehet megosztani a világgal.

A személyes programod témái

Konzultációs beszélgetés, személyreszabás, mielőtt elindulunk.

1. hét: Bevezetés, felkészülés, az írás                       alapjai.

2. hét: Hogyan tervezd meg a                                     sztoridat? Történetfolyam.                             7 lépéses vizuális technika

3. hét: Karakterek, jellemek, szereplők.

4. hét: Cselekmény – mit mutatunk meg                   mi és mit hagyunk az olvasóra.                     Véglegesítés.

Gulyás Gábor vagyok

Mindig rengeteget írtam, sok előadást tartottam, felkértek, ezért 17 éven át tanítottam. Írtam szakkönyveket, egyetemi, főiskola jegyzetet, majd az életről szóló legkülönfélébb prózai írásokat. Regényt, kisregényt, elbeszélést, novellákat. Minden további benne van a könyveimben, mert mintahogy a legtöbb írót, engem is a személyes élményei inspiráltak.

Fontos kérdések

Mi ez a program?

A tanfolyamaim online, levelező tanfolyamok, amelyek biztosítják számodra azokat az eszközöket és készségeket, amelyekre szükséged van egy adott írás teljesítéséhez. A projekt minden lépése ötvözi az elméletet (ppt formátumban), kiegészítő oktatóanyagokkal, feladatokkal és azok értékelésével.

Hogyan működik a program?

A tanfolyam 100% -ban online és egyéni. Jelentkezés után a képzésed akkor kezdődik és fejeződnik be, amikor akarod. Ha egy feladattal csúszol, az sem probléma. Az oktatás megy tovább, az értékelés akkor történik, amikor a feladatot elküldöd számomra. A közös munkánk egy videó-beszélgetéssel indul (zoom). Amennyiben az anyag feldolgozásával gondod van, azt email formájában megbeszélhetjük (azért így, mert ez egy írás-kurzus, fontos írások ezek is).

Mit tartalmaz a program?

A tanfolyamok 4 hetes egységre van felosztva, mindegyik tartalmaz elméletet, tájékoztató szövegeket, feladatokat, értékeléseket és gyakorlatokat a projekt lépésről lépésre történő végrehajtására. Ha szeretnéd, akkor lehetőséged van extra tartalmak, modulok felvételére.

Mennyibe kerül a részvétel a kurzuson?

A 4 hetes program teljes díja: 60.000 FT. Ez a díj tartalmazza az elméleti anyagokat, a konzultációt, a feladatokat és értékelésüket, valamint a vizuális technika átadását. Az extra modulok közül egy ingyenesen választható.

Mobil

+36 30 773 9634

Social média