+36307739634 hello@gulyasgabor.hu

Jégbölcső

 

 

A Föld haldoklik. Az emberiség is.

Az ember mindig is emberöltőnyi távlatokban gondolkodott, messzebbre nem tudott és nem is akart tekinteni. Hogy ez önzés, vagy tudatlanság volt, megoszlottak a vélemények. Hiába az okos, néha erőszakos kampányok, a tudósok elképzelései a jövő kizárólagos esélyeiről, az emberek nem akarták megérteni, hogy bizony nekik is áldozatot kell hozniuk. Már annyiszor hallották ezt, bármiféle eredmény nélkül, így az emberiség egy része rendkívül elutasító volt. Sokakat mozgatott az egyetlen megoldásba vetett hit, még többen érezték az áldozat elkerülhetetlenségét. Ekkor 2056-ot írtunk. Tellus – A Föld után.

Jégbölcső

utópisztikus regény

 

Két könyv

Az emberiség belső harcáról.

Első könyv

Acélkoporsó

Második könyv

Jégbölcső

 

Hatalmunkban áll befolyásolni a jövőnket, és mindenre hajlandóak vagyunk ezért

Tudósok szerint a Földön 4,6 milliárd évvel ezelőtt volt az ősrobbanás, de a mai élet eredete az ősóceánban kezdődött, „csak” 3,5 milliárd éve.

Az ember őse, 6-7 millió évvel ezelőtt jelent meg a Földön. Az emberiség – Homo sapiens – alig 100.000 éve kezdte el uralma alá hajtani a természetet, benne minden élővel, állattal, növénnyel.

A fonetikus írás, alig 4000 éves. Ez is csak azért érdekes, mert megkönnyítette a tudás átvitelét.

A növekedés (mohóság), mindössze 130 év óta van jelen az emberiség életében. Ennyi kellett, hogy az emberiség felőrölje mindazt, ami eddig éltette. 3,5 milliárd, kontra 130 év.

Ma már tudjuk, hogy nem az ökológiai katasztrófák, nem a háborúk, járványok, az élet alapjainak lassú, majd felgyorsuló kimerülése, hanem az ember mohósága juttatta az emberiséget, az utolsó utáni állapotba.

Mindeközben az emberek kitalálták maguknak Istent, majd a nyakukba kapták az egyházat. Istennel egyikük sem találkozott.

Ha hiszünk a teremtésben, amiről Mózes könyvében az áll, hogy kb. 7500 évvel ezelőtt történt, akkor még súlyosabb a helyzet, hiszen ebben az esetben, az embernek ennyi idő kellett, hogy szétverje mindazt, amit Isten megalkotott.

Akárhogy is van, az emberi gondolkodás, amelyre annyira büszkék vagyunk, ide vezetett, hiszen ez volt az alapja annak, hogy az ember különbnek gondolta magát mindennél, és mindenkinél. Még Istennél is.

Érdekel a regény

Az emberiség reményeiről írt regényt kétféle módon vásárolhatod meg, és olvashatod el. Részletekben, online, vagy könyvalakban. Ha úgy döntesz, hogy részletekben, akkor az alábbi linkre kattintva, hetente olvashatsz új részeket. Ebben az esetben a könyvet is megszerezheted, féláron.

Részenként olvasom és támogatom a szerzőt

A fejezetenként olvasást a támogatói oldalamon teheted meg!

Tájékozódom és támogatom

Előrendelem

 

Előrendelés utalással: 3500 FT. 12100011-17508555

Utaláskor a közleményben add meg az email címedet!

Ez előrendelés, kedvezményes áron

 

Tellus

Új bolygó, új élet, új ember?

Klíma

Kemény, kihívásos, hideg, de élhető. Olyan, mint a sarki, arktikus éghajat a Földön. Alkalmazkodni kell.

Állatvilág

Viziállatok, fóka, cetek, az arktikus éghajlatot bíró, medvék, farkasok, lemmingek, kevés madár.

Növények

Mintha csak a tajgán vagy a tundrán lennénk. Cserjék, fák, bokrok, gyér fű. Ritkábban virágok.

Felszín

A terület mindössze 10 %-a jégmentes. Vízfolyások a jég alatt, fagyott felszín, 3-4000 méter magas hegyek.

Itt is olvashatod az írásaimat:

https://www.patreon.com/gulyasgabor